Keçi boynuzu genellikle Akdeniz bölgesinde yetişen görüntüsü itibarı ile ismi verilen taze de tüketilen kurutularak da tüketilen bir yiyecektir. Faydalarına gelecek olursak Keçiboynuzu, karbonhidrat, yağlar ve sodyum açısından zengindir. Aynı zamanda A ve C vitamini açısından da zengin sayılır.
1. Kolestrole iyi gelir,
2.Sindirim sistemine yardımcı olur.
3.İshale karşı etkilidir.
4.Alerjik hastalıkların da çözümünü bunda buluruz. Antibakteriyel özelliği vardır.
5. Astım ve bronşit hastalıklarının tedavisinde kullanılabilir.
6.Öksürüğe iyi gelmektedir.
7.Kalp ve damar hastalarının tüketmesi gereken şifalı bir yiyecektir.
8.Kemik erimesine karşı koruyucudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder